Hydrocolloïden

Textuur van uw product verbeteren?

Zoekt u naar een oplossing om de textuur van uw product te verbeteren? Wij hebben een compleet assortiment aan hydrocolloïden om uw product te stabiliseren, te verdikken of om de textuur te verbeteren. Hiervoor gebruiken wij carrageen, pectine, alginaat of citrusvezel. Deze worden verwerkt in producten zoals sauzen, marmelades en ook zoetwaren en vleesproducten.

Ons assortiment

Voor het verbeteren van de textuur en viscositeit van voedingsmiddelen hebben wij verschillende soorten hydrocolloïden in ons assortiment. Zorgvuldig selecteren wij de beste ingrediënten voor uw product.

Pectine

Carragenaat

Alginaat

Citrusvezel

Toepassingen hydrocolloïden

Gistextracten worden in tal van producten gebruikt om verschillende redenen. Denk aan het verrijken van de smaak, geven van de juiste kleur en het reduceren van het zoutgehalte en ook de kosten.

Soepen en sauzen

Vlees

Zuivel

Snacks

Plant based

Zoetwaren

Waarom
Timmers Food Creations?

Met ons ervaren en gespecialiseerde team denken we graag met u mee!
Al meer dan 20 jaar ontwikkelen wij samen met onze klanten unieke foodconcepten waarmee zij voorop lopen in de markt. Door in-house smaakprofielen te onderzoeken zijn de lijnen kort en komen creaties snel tot stand.

Werk met Timmers Food Creations en krijg:

Bel ons direct!
+31 (0)570 65 77 16