Gistextracten

Een volle bouillonsmaak of een meer vleesachtige smaak

Wilt u een volle bouillonsmaak of een meer vleesachtige smaak toevoegen aan uw product? Onze verschillende gistextracten verstevigen ieder op hun eigen manier de smaak en mouthfeel van applicaties. Graag ontdekken we samen met u wat de beste keuze is voor de juiste receptuur.

De voordelen van gistextracten

Door het gebruik van gistextracten worden specifieke en hartige smaakprofielen gecreëerd. De extracten hebben een harmoniserend effect op de smaak en beïnvloeden de mouthfeel, ook wel umami genoemd. Ook voegt dit ingrediënt een stabiele bruine kleur toe aan uw eindproduct.

De voordelen van het gebruik van gistextracten:

Ons assortiment

Onze gistextracten worden verkregen uit autolyse. Dit is een proces waarbij de eigen enzymen eiwitten afbreken tot onder andere peptiden en aminozuren. Afhankelijk van het soort gistextract dat wordt gebruikt, creëert dit een vollere smaak of juist een vleesachtige basissmaak.

Onze producten zijn clean label verkrijgbaar en kunnen in een poeder- of pastavorm geleverd worden.

Toepassingen van gistextracten

Gistextracten worden in tal van producten gebruikt om verschillende redenen. Denk aan het verrijken van de smaak, geven van de juiste kleur en het reduceren van het zoutgehalte en ook de kosten.

Soepen en sauzen

Vlees

Bakkerijproducten

Snacks

Plant based

Waarom
Timmers Food Creations?

Met ons ervaren en gespecialiseerde team denken we graag met u mee!
Al ruim 20 jaar helpen wij onze klanten te anticiperen op de trends binnen de voedingsmiddelenindustrie. In onze proefkeuken onderzoek en ontwikkelen wij custom made recepturen zodat onze klanten voorop lopen in de markt.

Werk met Timmers Food Creations en krijg:

Bel ons direct!
+31 (0)570 65 77 16